Modern Balkon Tasarımları

06-01-2022 01:20
Modern Balkon Tasarımları
Birçok insan için balkon, bir gün mutlaka işine yarayacak ya da küçük odalarda yeri olmayan eşyaların saklandığı yerdir. Ancak bir şeyleri saklamanın başka yolları da var: yazlık, bodrum, kiler vb. Özellikle bu amaçlar için çekmeceli çok işlevli mobilyalar çok yardımcı olur :) Ve balkon? Rahatlıkla kendinizin yapabileceği ufak tasarımlarla bir balkon alanı ayarlayabilirsiniz. Çeşitli seçenekler ve modern balkon iç tasarım fikirlerine birlikte bakalım...


SIRADAN BİR BALKONU NEYE DÖNÜŞTÜREBİLİRİZ?


   1-  Misafir odası veya yemek odası. Bir masa ve sandalyeler veya bir kanepe veya divan koyabilirsiniz. Her şey balkonun boyutuna bağlıdır. Çiçekler ve diğer dekoratif unsurlar harika bir dekorasyon olacaktır. Ardından camlardan manzaranın keyfini çıkarırken güvenle çay içebilir ve arkadaşlarınızla sohbet edebilirsiniz. Ya da tüm ailenizle açık havada lezzetli yemekler yiyebilirsiniz.

   2-  Kış bahçesi. Genel olarak balkonun muhteşem kullanımıdır. Balkonunuza çıkıp her türlü hava koşulunda güzel bitkileri hayranlıkla seyredebileceğinizi hayal edin. Köşeye bir kanepe veya sandalye koyabilir ve kendinizi tam olarak bahçede hissedebilirsiniz.

   3-  Kişisel alan (küçük bir çalışma odası). Özellikle dairenin bu amaç için ayrı bir odası yoksa, aynı zamanda iyi bir seçenektir. Ya da odada koşuşturan ve bağıran küçük afacanlar varsa. Balkondaki özel ofisinizde emekli olabilir ve biraz çalışabilirsiniz. Yaratıcı insanlar sürekli olarak ilhama ihtiyaç duyarlar. Balkon, yeni duygular ve ilhamlar elde etmek için mükemmel bir yerdir.

   4-  Balkon alanının çok keyifli ve kullanışlı kullanımı ''Sebze ve Meyve'' yetiştirebilirsiniz. Başkaları sebze almak için pazara gitmek zorunda kalırken, siz sadece balkonunuza çıkıp yaz kış hasat yapabilirsiniz. Tabii ki, bu uygun ısıtma ve aydınlatma gerektirir, ancak buna değer.

   5-  Oyun odası. Yeriniz uygunsa, kaydıraklar, salıncaklar, kum havuzu vb. ile bir çocuk oyun alanı yapabilirsiniz. Elbette çocuklar sokakta yaşıtlarıyla oynasalar daha iyidir, ancak sokakta hava kötü olduğunda ve enerjik çocuğunuz her zaman oyun oynamak isteyeceğinden bu imkansızdır.

   6-  Spor alanı. Buraya birkaç dambıl ve benzeri ekipman ekleyin, bir müzik çalar ekleyin ve açık havada ve kimseyi rahatsız etmeden güvenle spora gidebilirsiniz.










































PEKİ, BİR BALKON NASIL DONATILMALI?

En doğru seçenek, balkonunuzun bağlı olduğu oda ile tek bir kompozisyonda tasarımı birleştirmektir. Çoğu mimar ve tasarımcı iç mekanın doğal bir uzantısı şeklinde balkon ve sundurma tasarlamayı tercih ediyor.
Tabi tek bir kompozisyondan kastım ''Bir Türk Klasiği'' olan; duvarı veya sürgülü cam kapınızı yıktırıp mutfak veya salonla birleştirmek, evinizin bir solunum organı olan balkonunuzu yok etmek tabi ki değil. :) 

İlk olarak balkonumuzu oluşturan duvar, tavan ve zemin ile başlayabiliriz. Bu üç yapının tasarımını seçerken bakıcağımız ilk yer balkon korkuluğunuz olmalıdır. Örneğin balkon korkuluğunuz ahşapsa dikmelerden
duvarınızda ahşap kaplamalar veya ahşap zemin kaplamalarıyla bütünleştirebilirsiniz veya komple cam bir korkuluğunuz varsa daha sade bir duvar tasarımı yapabilir. Sadece bir boya ile bile çok büyük değişiklikler sağlayabilirsiniz. Tabi tüm bu zemin, duvar ve tavan değişikliklerini yaparken ana konseptiniz doğrultusunda yapmalısınız. Bir spor alanı yapıcaksanız zeminde daha yumuşak malzemeler kullanmalısınız.Duygularınıza güvenin, sizi doğru seçime yönlendirecektir. Ve tabi ki bizden tavsiye alabilirsiniz.

Açık balkonlarda, zemin kaplamalarının yağmura maruz kalacakları için detaylandırılmasına özellikle dikkat edilmelidir. Bu amaçla terasınızı veya balkonunuzu kaplamak için kullanılan klasik peyzaj malzemeleri tercih edilebilir. Zemin kaplaması, fayans, mozaik ve suni çim kaplama tercih edebilirsiniz. Suni çimi kum ve çakıl taşlarıyla birleştirerek çok zarif bir hale dönüştürebilirsiniz fakat bu zemin işlemleri tesisatınızda ufak değişiklikler gerektirebilir.
 

Alanımızı tasarladıysak, sıra MOBİLYA Seçimimizde

Balkon için mobilya seçimi öncelikle balkonun açık veya kapalı olmasına bağlı olacaktır. Koyacağınız mobilyaların ortak noktası, kesinlikle ağır olmamasıdır. Alanınızın büyüklüğü uygunsa eşyaların boyutu hakkında çok fazla endişelenmenize gerek yoktur fakat alanınız yeterli değilse daha fonksiyonel ve kompakt mobilyalar almalısınız.

Ne tarz bir mobilyaya ihtiyacınız olduğu konfor tercihinize bağlıdır. Bazı insanlar için en iyisi rahat bir kanepe veya koltuk olurken, bazıları şık bir masa ve sandalye tercih edebilir. Açılıp kapanabilen fonksiyonel masa ve sandalyeler yer kazanmak açısından işinize yarayabilir. Bu şekilde iç mekan daha geniş ve ergonomik görünür. 

BALKONDAKİ DOĞA: BİTKİLER
 Özellikle çoğumuzun büyük şehirlerde yaşadığı günümüz şartlarında, doğaya ve yeşile olan ihtiyacımız her geçen gün artıyor. Bazen kendimizi sıkışmış, daralmıi hissediyoruz ve doğayla bütünleşmek istiyoruz. Malesef hepimizi bahçeli bir evi yok ama çoğumuzun ufakta olsa bir balkonu mevcut. Evet, hafta sonu pikniğe veya bir tatil günü kamp yapmaya gidebilirsiniz fakat hayatımızın büyük çoğunluğunu geçirdiğimiz evlerde, doğadan bir parçanın, balkonumuzda buluması hiçte fena olmaz. Balkonunuzun amacı ne olursa olsun, yeşil bitkiler her zaman onun dekorasyonu olacaktır.
Öncelikle çiçeklere ne kadar yer ayırmak istediğinizi belirleyin. Buna dayanarak bitkilerin sayısını ve boyutunu belirleyebiliriz. Büyüme koşulları da çok önemli bir rol oynar, yani doğal ışığın tarafı, aydınlatma derecesi, hakim rüzgar yönü vb. Çoğu kişi balkonunda bitki yetiştirmeye çalışmış ve başarısız olmuştur. Bu faktörler, burada rahat hissedecek bitki türlerinin seçimini doğrudan etkiler. Daha mütevazı ölçülere sahip balkonlarda, bitkilere yeteri kadar yer ayıramıyorsanız, balkon çitinin her iki yanındaki duvarlara veya korkuluklara konulabilecek asma saksılara başvurabilirsiniz. Asmalar duvarlarda çok iyi görünecek ve korkuluk üzerine yerleştirdiğiniz küçük veya dekoratif bitkiler daha uygun olacaktır.


Daha mütevazı ölçülere sahip balkonlarda, bitkilere yeteri kadar yer ayıramıyorsanız, balkon çitinin her iki yanındaki duvarlara veya korkuluklara konulabilecek asma saksılara başvurabilirsiniz. Asmalar duvarlarda çok iyi görünecek ve korkuluk üzerine yerleştirdiğiniz küçük veya dekoratif bitkiler daha uygun olacaktır.

Balkonunuz ufak diye boş bırakcağınız anlamına gelmiyor. Başlamak için yapmanız gereken tek şey ne yapmak istediğinize karar vermek, gerisi bir çorap söküğü gibi gelicek...
   




IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.