Modern Oturma Odası Tasarımı

06-01-2022 01:37
Modern Oturma Odası Tasarımı
   Bir oturma odasının sıfırdan yeniden inşası veya yeniden modellenmesi üzerine düşündüğümüzde, genellikle hangi iç mekan stilini tercih edeceğimize karar veremiyoruz. Birçok insan zamansız klasiklere yönelir, ancak çoğu insan odasının dinamik ve modern olmasını ister. Hemen hemen tüm modern oturma odası tasarım fikirleri, belirli teknolojik yeniliklere dayanmaktadır, her türlü alet ve teknolojik araçlar dikkate alınmalı ve yaşam ortamına uyumlu bir şekilde entegre edilmelidir. Ancak herkes yüksek teknoloji tarzında bir oda tasarım fikri ile aynı fikirde değil. Tasarımcılar basit ve mantıklı bir çıkış yolu buldular. Minimalizm, modern, yüksek teknoloji ve klasik gibi tarzları tek bir mekanda birleştirerek modern bir dokunuş olarak adlandırdılar.

     Aslına bakarsanız kesin kurallar yoktur, her şey yalnızca hayal dünyanız, fikirleriniz veya tasarım çözümleriniz ve kesinlikle bütçe ile sınırlıdır. Oturma odasının tasarım projesini geliştirmeye başlamadan önce, evdekilerin bazı özelliklerini ve yaşam tarzı tercihlerini değerlendirmeniz gerekir. Bazı insanlar için oturma odasında bir okuma alanı düzenlemek gerekliyken,bazı insanlara piyano için bir yer bulmanız gerekir.
O halde modern yaşamın her zevke uygun, tamamen farklı amaçlar için kullanılan ve her türlü ihtiyaca cevap veren tasarım projelerine bir bakalım...

     Aydınlık Renkler - Ferah Alanlar
     Açık tonların, odaları görsel olarak geniş gösterdiği bir sır değil. Ancak sadece dar odalar için değil geniş bir odanız olsa bile, parlak ve beyaz tonlarını seçmeniz odanızı daha aydınlık gösterecektir.
Nötr renkler; beyaz, siyah, bej, kahve tonları, fildişi ve krem tonlarından oluşan mobilya ve oda renkleriniz ile, odanızda daha sade ve ferah bir görüntü oluşturabilirsiniz. Bu renkleri ahşap mobilya ve dekor ürünleriyle tamamlayabilirsiniz.


     Aslında, oturma odasını güzel ve zevkli bir şekilde döşemenin birçok yolu vardır. İstisnasız tasarım fikirlerinin ana özelliği, işlevsellik ve özgünlüğün uyumlu bir birleşimidir.
     
      Genel olarak, oturma odasının modern olarak tasarımı şu kriterlere dayanmaktadır:

      1- Oda ile odada kullanmak istediğiniz fonksiyonel alanın uyumu : 
Örneğin odanızda seçtiğiniz fonksiyon bir okuma alanı, yemek alanı veya bir oyun alanı olabilir. Odanınız tasarımı bu seçtiğiniz şey çerçevesinde bir uyum içinde olmalı.
     2- Kaliteli ve doğal malzemeler kullanın: İster ekolojik özellikleri için isterseniz görünümü için tercih edin, doğal dekorasyon malzemeleri evinizi her zevke uyacak şekilde güzelleştirecektir.
     3-Aydınlık renkleri, pastel renkte ögeler ile kombinasyonlayın
     4-Özgün dekoratif ögeler kullanın sıradan eşyalardan uzaklaşın:
Örneğin odanızın ortasına sıradan bir sehpa yerine, özel tasarım bir sehpayı tercih etmeniz tüm odanın havasını değiştirecektir.



    Doğru Renk Tonu Seçimi
2022'de bir iç mekan yaratmak için, tasarımcılar tarafından seçilen en popüler renkler, mavi, yeşil, kahverengi, gri ve bej gibi mümkün olduğunca doğala yakın, derin ve yumuşak tonlar diyebiliriz. Klasik beyaz, siyah ve kırmızı ve sarı gibi diğer parlak renkleri ise daha çok şık vurgular oluşturmak için kabul edilebilir.


   Duvar Dekorasyonu
   
Odada bir değişiklik yapmak istendiğinde akla ilk gelen duvarlardır. 2022 de, oturma odası tasarımcılarının dönüşümü için aşağıdaki gibi kaplama çeşitlerini uygulamayı teklif ediyor:
     -Doğal veya yapay taş
     -Dekoratif sıva
     -Ahşap ve strafordan oluşan çıtalar
     -Şık duvar kağıtları
Önerilen seçeneklerin her biri, duvarlardan birini veya diğer malzemelerle birlikte vurgulamak için oldukça kullanışlıdır.







     
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.